Feladta a harcot… | Kaposvári HandmadeShoes

Posted by | február 13, 2017 | Sajtó | No Comments

Gyászol Makó, gyászol a sztárvilág. Elhunyt a „sztárok cipészeként” emlegetett Kaposvári József, aki sosem volt hétköznapi cipőkészítő. A lábbelikbe ugyanis egy kicsit a lelkét is belevarrta.

Egy héttel ezelőtt még lázasan tervezgetett Kaposvári József. Kedvenc együttese, a Tankcsapda koncertjére készült, el akarta készíteni a Guinness-rekordnak szánt legnagyobb női cipőt, és még több szeretetet akart adni feleségének, valamint szeme fényének, kislányának.

 

Nevét a fél ország és a sztárvilág is jól ismerte, hiszen készített már lábbelit Szentpéteri Csillának, Lukács Lacinak, Emiliónak, Lázár Jánosnak, Jakupcsek Gabriellának, Mező Misinek, Rákóczi Ferinek és Caramelnek is. Fogyatékossággal élt, ortopéd cipőt hordott, és éppen ezért gyakran segített rászorulóknak egy-egy lábbelivel, de a helyi tulipános óvodát is megörvendeztette játékokkal. Néhány nappal ezelőtt a mentő szállította kórházba Józsit, aki régóta küzdött szívbillentyűzavarral, ám a szíve most végleg feladta a harcot.

– Még bennünk sem tudatosult, hogy Józsi meghalt, megpróbáltam elmagyarázni a kilencéves kislányomnak is, aki katolikus iskolába jár. Talán majd szombaton, a temetésen fel tudom fogni, hogy mi történt – nyilatkozta a Lokának az elhunyt felesége, Anikó, és hozzátette: az óriási, Guinness-rekordnak számító női cipőt, amelyet Józsi a makói hagymafesztiválra szeretett volna megcsinálni, már az égben készíti el.

A híres makói cipész nagyon igényes volt a munkájára, még a tökéletesnél is tökéletesebbet akart. Missziójának tekintette, hogy olyan cipőket készítsen, amelyek „kényelmesen viszik el” viselőjüket akár a világ másik felére is.