Különleges cipők makói műhelye | Kaposvári HandmadeShoes

Posted by | április 09, 2010 | Sajtó | No Comments

Komolyan veszi a minőséget, s erre bizonyíték, hogy saját kislányának is maga készített ortopéd cipőt Kaposvári József cipészmester. Sajátos indíttatásból lett főként speciális lábbelikkel foglalkozó szakember: nagyapja is suszter volt, ő ráadásul mozgássérültként született.

Kettős indíttatásból lett főként speciális egészségügyi lábbeliket készítő, javító cipész Kaposvári Józsefből: egyrészt mert a nagyapja is ezt a mesterséget űzte, másrészt mert ő maga is jobb oldali csípőficammal és rövidebb jobb lábbal született. Az egyébként magyarcsanádi mester tavaly nyáron nyitott Makón, a Hunyadi utcában cipészműhelyt kollégájával, Grünwald Vilmossal közösen, és hamar kiderült, hogy a városban igen komoly az igény ez efféle lábbelikre.

A cipész tapasztalatai szerint gyakoriak a deformált, rendellenes lábak, és ezeken sokat tud javítani a megfelelően kialakított lábbeli. Olyan problémák esetében kínál gyógyulást vagy enyhülést a speciális cipő, mint például a dongaláb, a bokasüllyedés, az aszimmetria, a csontkinövés vagy a bütyök. Aki megfelelő lábbelit visel – óvodásként például benti cipőként –, annak javul a járása, a tartása, kényelmesebben érzi magát. Ráadásul aki a Kipi-kopi műhelyben rendel vagy javíttat ilyesmit, annak nem kell hónapokat várnia.

Kaposvári József komolyan veszi a minőséget. A szerző fotója
Kaposvári József komolyan veszi a minőséget.
A szerző fotója

Persze nem csak ilyesmivel foglalkoznak: a műhely kínálatában sokféle cipő szerepel, például népitáncos, mazsorett- vagy balettcipő, motoroscsizma, bakancs. Kaposvári József ugyanakkor hozzáteszi: ő az ortopéd cipőket is igényesen, jó minőségben, korszerű, divatos megjelenéssel álmodja meg, mert így mindenki szívesebben viseli – a fiatalok is. Hogy ezt mennyire komolyan mondja, arra bizonyíték: saját kislányának, Dorinának is készített már ilyet, amikor kiderült, az ő lába is igényli az apróbb korrekciót.

Forrás http://www.delmagyar.hu/