Makón készül a sztárok cipője | Kaposvári HandmadeShoes

Posted by | január 10, 2014 | Sajtó | No Comments

Családi hagyományt folytat a magyarcsanádi Kaposvári József, aki Makón készít egyedi cipőket. Többek között Mező Misinek, Molnár Ferenc Caramel-nek, de Mohamed Fatima és Pál Dénes is az ő lábbelijeit viseli – tudtuk meg csütörtök délelőtti Napraforgó magazinunkból.

A cipész tapasztalatai szerint gyakoriak a deformált, rendellenes lábak, és ezeken sokat tud javítani a megfelelően kialakított lábbeli. Olyan problémák esetében kínál gyógyulást vagy enyhülést a speciális cipő, mint például a dongaláb, a bokasüllyedés, az aszimmetria, a csontkinövés vagy a bütyök. Aki megfelelő lábbelit visel – óvodásként például benti cipőként –, annak javul a járása, a tartása, kényelmesebben érzi magát.

Mező Misivel, a Magna Cum Laude frontemberével egy makói koncert alkalmával találkozott. Mivel tudta, hogy az énekes rajong a cipőkért, így könnyen meg is állapodtak az első lábbeli elkészítésében. Olyannyira, hogy a koncert után a zenekar tagjai a cipészműhelyébe is ellátogattak. Mező Misinek ott tetszettek meg a kézzel készült lábbelik és azonnal rendelt is egyet magának.

A Magna Cum Laude frontembere ajánlotta Molnár Ferenc Caramel figyelmébe a makói cipészt, aki rácsodálkozott Mező Misi cipőjére. Az énekes meghívta annak készítőjét legutóbbi szegedi dedikálására. Szintén Makón készítette el cipőjét Rákóczi Ferenc, rádiós műsorvezető, de Mohamed Fatima és Pál Dénes is beállt a sorba.

Kaposvári József elmondta, a Hunyadi utcai műhelyének ajtaján már gyűlnek az aláírások a hírességektől, de nem áll itt meg. Tervei között szerepel neves közéleti személyiségek megkeresése is, de szeretné a következő cipész generációt is kinevelni munkatársaival – tudtuk meg vendégünktől.

Nagy Ágnes / Promenad