Makón készül Mező Misi cipője | Kaposvári HandmadeShoes

Posted by | június 07, 2013 | Sajtó | No Comments

Kaposvári József makói cipész készíti el a Magna Cum Laude zenészeinek egyedi, különleges cipőit. Mező Misi, a zenekar frontembere ma járt a Maros-parti városban, hogy megnézze, s felpróbálja készülőben lévő lábbelijét

A két héttel ezelőtti Makói Hagymás Grillfesztivál sztárzenekara volt a Magna Cum Laude, a koncert előtt itt jutott a színfalak mögé, s találkozott a zenészekkel Kaposvári József, Makó legfiatalabb cipész, aki maga is basszusgitározik. Felajánlotta a a zenekar tagjainak, hogy készít nekik egy-egy pár különleges cipőt. Azok szaván fogták, a koncert után ellátogattak a műhelyébe. Mező Misinek, a Magna Cum Laude frontemberének annyira megtetszettek a kézzel készített cipők, hogy azonnal rendelt egy párat.

 

Misi még a nyers marhabőrt is megszagolta. Tetszett neki az illata.

A makói cipész a zenész lábáról nem sokkal később már a fővárosban vett mintát, s ez alapján készül el a 42-es méretű kaptafa.
Mező Misi ma délelőtt érkezett a Hunyadi utcai cipészműhelybe, hogy felpróbálja leendő, különleges bőrből készülő cipőjét, melynek azonban még hiányzik a talpa és a sarka. A lábbeli nagyon megtetszett neki, csupán azt kérte, hogy az ne legyen olyan hegyes orrú, mint amilyen az most.

 

A Magna Cum Laude frontembere kezében a Kaposvári József által készített cipővel. Rácsodálkozott a minőségére.

Elárulta: nagy gyűjtő, vagy száz cipője van otthon, de ez lesz az első, mely kifejezetten a lábára készül. Nem csak neki, de a Magna Cum Laude többi tagjának is Kaposvári József készíti az új, személyre szóló lábbelit.
– Én odahaza a konyhában is makói hagymával főzök, ezért kötelező nekem makói cipőt is hordani – jegyezte meg tréfásan Mező Misi. – Komolyra fordítva, azzal keresett meg bennünket Józsi, hogy szeretné, ha a sportarénában rendezendő nagy koncertünkön már az ő cipőiben játszanánk. Amikor megnéztük, hogyan dolgozik a műhelyében, s miket is csinált eddig, nagyon megtetszett, s csillagos ötöst adtunk neki.
– Attól lesznek ezek egyedi lábbelik, hogy minden munkafolyamat kézi, a finom marhabőrhöz még a csiszológépet sem nagyon használták – mondta Kaposvári József.

 

Kényelmesnek találta a még csak félkész lábbelit.

Mező Misi, aki nem csak a leendő lábbelijeire, de a kezébe adott szakkönyvekben látható cipőkre is rácsodálkozott, elárulta, hogy az öttagú csapat végül is hat pár makói cipőt rendelt, mert neki másik is kell. Sőt egy bakancsot is szeretne majd télire.
– Nem csak koncertezni fogunk benne, de táncolni is fogunk majd a makói cipőkben – tette hozzá vidáman.

A cipőpróba – képekben:

 

 

Forrás: http://makohirado.hu/